Αγροτικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας: Κάλεσμα στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή

Οι αγροτικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑΣΥ ( Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας, Μακρακώμης και Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρών)πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του ΤΕΙ την Τετάρτη 12 Μαρτίου. Καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην αγωνιστική κινητοποίηση στο Κιλελέρ τη Κυριακή 15 Μάρτη και εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας που δεν ικανοποιούμαστε με τη λογική της αναμονής και της μετατόπισης για το μέλλον της επίλυσης των ακραίων προβλημάτων του σήμερα, αποτέλεσμα των αντιλαϊκών-αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ, των παλίων και νέων Ελληνικών κυβερνήσεων, προχωρήσαμε χθες σε σύσκεψη στο ΤΕΕ Λαμίας με θέμα την αντιμετώπιση και προστασία από φυσικές καταστροφές και ασθένειες της παραγωγής μας και την οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών διεκδικητικών κινητοποιήσεων μας..
Στον πλημμυρισμένο κάμπο του Σπερχειού κινδυνεύουμε να μην μπούμε στα χωράφια μας έγκαιρα για τις φετινές καλλιέργειες, όσοι είχαμε καλλιέργειες καταστράφηκαν ή πάθανε μεγάλες ζημιές, ζώα πνίγηκαν, υποδομές καταστράφηκαν, ο παγετός χτύπησε δενδρώδεις και μη καλλιέργειες, το χαλάζι και φέτος μας απειλεί, ο καταρροϊκός πυρετός ήδη έκανε την εμφάνιση του, τα ποντίκια ανενόχλητα προχωρούν στο καταστροφικό τους έργο.
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι διοικήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας, που όχι μόνο εφαρμόζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά προσποιούνται ότι μας συμπονούν και κατανοούν τα προβλήματα, δημιουργώντας και αυτές κλίμα αναμονής και ελπίδας.
Η αντιασφαλιστική, με τα δικά μας χρήματα, πολιτική που εφαρμόζει ο ΕΛΓΑ, έχει σαν αποτέλεσμα: την ελλιπή αλλά και χρονοβόρα αποζημίωση μας, την έλλειψη μέτρων πρόληψης, την μη κάλυψη από όλες τις καταστροφές και ασθένειες, επισπεύδοντας έτσι: την εξαφάνιση μας, και οδηγώντας στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας, την συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να καταναλώνουν όλο και πιο ακριβά αμφίβολης ποιότητας προϊόντα.
Προχωράμε άμεσα σε τοπικές συσκέψεις προκριμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες αγωνιστικές μας δράσεις που στόχο θα έχουν την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε να μείνουμε στην παραγωγή και να εξυπηρετούμε τις βασικές ανάγκες των οικογένειών μας. Είναι ξεκάθαρο πως ο αγώνας δεν σταματάει εκεί και πώς χωρίς καμία αναμονή θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ανατροπή των πολιτικών που μας στραγγαλίζουν.
Τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησης είναι:
 Άμεση καταγραφή όλων των καταστροφών από της πλημμύρες, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες.
 Πάγωμα των κατασχέσεων και των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ρεύματος – νερού και τράπεζες χωρίς πρασαυξήσεις και τόκους. Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη.
 Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να επιστραφούν όσες δόσεις έχουν καταβληθεί.
 Άμεση έκτακτη επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης.
 Σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία.
 Να συμπεριλάβει ο ΕΛΓΑ στις ασφαλίσεις του όλες τις καταστροφές και ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% κεφάλαιο και παραγωγή έγκαιρα.
 Να προβεί Υπ.Αγρ.Αναπτ, Τοπική διοίκηση και οι υπηρεσίες τους στην λήψη απαραίτητων μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης του παγετού, χαλαζιού, του καταρροϊκού πυρετού, του δάκου, των ποντικιών…
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.