Ένταση & αποχώρηση της αντιπολίτευσης για το ΦΟ.Δ.ΣΑ Στερεάς Ελλάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

O «ΦΟ.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»  έφερε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης  που κορυφώθηκε με αποχώρηση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης  κατά  τη  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού  συμβουλίου Λαμίας (Τετάρτη 25/5/2016).  

Αφορμή   η συζήτηση του θέματος  της ημερήσιας διάταξης   «ΠΕΡΙ  ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που   έγινε στη σκιά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί μη νόμιμης σύστασης του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ  με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Να  θυμίζουμε ακόμα ότι είναι σε διαβούλευση με τους Δήμους το ΠεΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) Στερεάς με βάση το νέο σχέδιο νόμου  που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  στην τοποθέτηση του υπεραμύνθηκε τη νομιμότητα του ΦΟ.Δ.ΣΑ. Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε την  ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης προκαλώντας την αντίδραση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης που μίλησαν για αδιέξοδες επιλογές. Η  αντιπαράθεση κορυφώθηκε με την αποχώρηση όλων των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση  την ώρα της ψηφοφορίας γύρω στις 11.00 το βράδυ , πλην του επικεφαλής του ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – Σύγχρονη Πόλη Γ. Σαγιά που παρέμεινε στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Τελικά η  ανανέωση της προγραμματικής  σύμβασης  πέρασε  με τις ψήφους της δημοτικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας με 37 θέματα (Τετάρτη, 25η Μαΐου)

Το προδιαγεγραμμένο τέλος του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.