΄Εκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες που αποσυναρμολογούσαν σε ..ποιμνιοστάσια

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο  αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, οκτώ (8) συνολικά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας.  Ταυτοποιήθηκαν  δύο  δράστες ελληνικής καταγωγής ηλικίας 23 και 20 ετών οι οποίοι απέκρυπταν τα κλεμμένα δίλυκλα σε ποιμνιοστάσια τους σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ζάλτσας Βοιωτίας, με σκοπό την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους.

Συγκεκριμένα σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε ποιμνιοστάσια που διατηρούν οι δράστες στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις αρχές Οκτωβρίου, έως τα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον πέντε κλοπές δικύλων μοτοσικλετών και τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοποδηλάτων, από διαφορές περιοχές κυρίως της Λιβαδειάς, αλλά και του Ορχομενού Βοιωτίας.

 Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), αφαιρούσαν δίκυκλα συγκεκριμένων μαρκών (κυρίως παλαιάς τεχνολογίας), τα οποία στην συνέχεια απέκρυπταν στα ποιμνιοστάσιά τους, με σκοπό αφενός μεν την χρησιμοποίησή τους, αφετέρου δε την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.

 Τα κατασχεθέντα δίκυκλα και εξαρτήματα φυλάσσονται και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. Σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.