Δείτε δωρεάν στο διαδίκτυο τα podcasts του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12 Μαρτίου)

Συναρπαστικά, δυναμικά, ενημερωτικά, τα ς διερευνούν τις εκλεκτικές συγγένειες του podcast με τον κινηματογράφο. Το Φεστιβάλ ήταν από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον πλανήτη που ενέταξε στο πρόγραμμά του τμήμα podcast, το οποίο φέτος περιλαμβάνει:

  •  Διαγωνιστικό τμήμα με 10 podcasts
  • Εκτός Συναγωνισμού τμήμα με 9 podcasts
  • Δύο podcasts σε special hearing Από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου, ακροατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν δωρεάν, μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, filmfestival.gr, όλα τα podcasts που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, τα οποία πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα.
  • Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα ακούσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Podcast Room, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α – Λιμάνι Θεσσαλονίκης), για όλη τη διάρκεια του 25ου ΦΝΘ.
  • Tο Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προσφέρουν το βραβείο-υποτροφία Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ. Ο νικητής του βραβείου θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία, για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière, που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού πρότζεκτ).Το Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD, που ιδρύθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, απένειμαν στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον δημοσιογράφο Ανδρέα Βάγια βραβείο για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast που βασίζεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση. Το podcast αυτό θα ακουστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα podcast του Άρη Χατζηστεφάνου, σε παραγωγή iMEdD.
  •  Τα podcasts του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.