Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας καλώντας το λαό να μην εγκλωβίζεται σε πλαστά διλήμματα

Τους υποψήφιους του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα για τις βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία. ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Του ψηφοδελτίου στη Φθιώτιδα, τόπο καταγωγής του, θα ηγείται, όπως άλλωστε είχε ήδη ανακοινώσει, ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το απόγευμα,  ο Γ.Γ. του ΚΚΕ μίλησε  σε σύσκεψη μαζικών φορέων στα Καμένα Βούρλα που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών προς όφελος του λαού».

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Φθιώτιδα,  ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως δεν πρέπει να εγκλωβίζεται ο λαός σε διλήμματα. «Είναι πλαστό το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας: δεν υπάρχει δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ ή άλλα μικρότερα κόμματα».

«Καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει στον λαό και τη νεολαία τής Φθιώτιδας μια καλύτερη ζωή με αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά, με δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, με ζωή με δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες». Στις προτεραιότητές της και η επόμενη κυβέρνηση θα έχει αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, αυτό που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ονομάζουν «ανάπτυξη», κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι για όλους, αλλά μόνο για πολύ λίγους και στην Φθιώτιδα».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς, υπογράμμισε πως «τα παρουσιάζουν σαν πανάκεια, ενώ είναι αέρας κοπανιστός, διευκολύνουν τις τράπεζες να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, είτε με την μετατροπή των δανειοληπτών σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια».

«Ξέρουμε ότι οι τράπεζες, το Κράτος και τα διάφορα κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους για να πέσουν πάνω στα σπίτια και την περιουσία των λαϊκών οικογενειών, με τη φόρα που τους δίνει και η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ συγχρόνως έστειλε και το μήνυμα ότι «δεν τους περάσει! Γιατί πανταχού «παρών» είναι το ΚΚΕ, τα ταξικά συνδικάτα, δεν τους αφήνουμε να κάνουν καμία κατάσχεση, κανένα πλειστηριασμό, βρισκόμαστε παντού, χτες κατορθώσαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς στην Καλαμαριά, στις Συκεές, στην Καλλιθέα».

 Τέλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον ΚΚΕ στις εκλογές και στη Φθιώτιδα έτσι ώστε το ΚΚΕ να εκλέξει βουλευτή. «Με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, με βουλευτή εκλεγμένο στον νομό Φθιώτιδας θα είναι ο ίδιος ο λαός της Φθιώτιδας πιο δυνατός, η ίδια η Φθιώτιδα πολύ πιο δυνατή. Κάντε πράξη το «μόνοι τους και όλοι μας», με το ΚΚΕ δυνατό γιατί μόνος ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής», σημείωσε.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

Κουτσούμπας Δημήτρης, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα. Με καταγωγή των γονιών του από την επαρχία Δομοκού, ο ίδιος γεννήθηκε στη Λαμία, όπου και έζησε τόσο μέχρι την αποφοίτησή του από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων (Πέτρινο) όσο και αργότερα, ως στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας και της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Γεροκούδη Δήμητρα, μεταφράστρια – διερμηνέας, μέλος της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Μπασδέκης Κώστας, γεωπόνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Μπαφούτσου Αντριάνα, φιλόλογος εκπαιδευτικός, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Πάσουλας Χρήστος, αγρότης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Πολίτης Παναγιώτης, εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.