Παραλία Ραχών (Raches Island): Τα σκουπίδια πίσω από την κοσμοπολίτικη βιτρίνα

Η Παραλία Ραχών, το γραφικό ψαροχώρι των περασμένων δεκαετιών με τα όμορφα ηλιοβασιλέματα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο γνωρίζοντας μια άναρχη «ανάπτυξη» που αλλοίωσε το φυσικό περιβάλλον και υποβάθμισε την ποιότητα ζωής των παραθεριστών.

Με την ανοχή της δημοτικής αρχής, οι καφετέριες και οι ταβέρνες με απληστία κατέλαβαν κάθε σπιθαμή κοινόχρηστου  χώρου  γεμίζοντας όλο το μήκος της παραλίας με τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες , αδιαφορώντας για όσους θέλουν να κάνουν τα μπάνια τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το αντίτιμο σε ευρώ.

Η αφόρητη ηχορύπανση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι καθεστώς που για ανεξήγητους λόγους παρά την αυστηρή νομοθεσία, ΕΔΩ παραμένει ατιμώρητη.

Τα αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται στον παραλιακό δρόμο βάζοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά και ποδηλάτες, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τα σήματα της τροχαίας και τη μπάρα που υποτίθεται ότι κατεβαίνει τις βραδινές ώρες .

Τα αδέσποτα κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι κάποιοι «πονηροί» να τους ρίξουν φόλες, με τη δημοτική αρχή να αδιαφορεί προκλητικά για το πρόβλημα .

Βόθροι με απόβλητα αδειάζονται στα κλεφτά στη θάλασσα ενώ ο βιολογικός καθαρισμός έμεινε στα χαρτιά , βαρκες, φουσκωτά και ιστιοφόρα  παρκάρουν ανεξέλεγκτα σε  παραλίες λουουμένων και στην παραλία του   «Φάρου » οι ταπεινοί κολυμβητές έχουν εκτοπισθεί από  τους  wind-serfers.

Ας μη μιλήσουμε για τις αποδείξεις στα μπαρ και τις ταβέρνες που κόβονται… περιστασιακά ή τους ανασφάλιστους εργαζόμενους. Να μιλήσουμε για κάτι απλό και καθημερινό. Για τα σκουπίδια που συναντήσαμε περπατώντας στην παραλία λίγα μέτρα πέρα από τη γκλαμουριά και τα πολυσύχναστα και θορυβώδη μπαράκια .

Κι αυτό αφορά τη δημοτική αρχή, την τοπική κοινότητα αλλά  δυστυχώς δείχνει και την πολιτιστική παιδεία ΟΛΩΝ μας!

Raches Island beyond…. Bojo

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…..Ξαπλώστρες σε όλο το μήκος της παραλίας και στη συνέχεια σκουπιδότοπος

raxes 044

raxes 037raxes 026raxes 033raxes 024raxes 027

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.