Η Υλίκη σε κλοιό αποβλήτων …

Η Υλίκη σε κλοιό αποβλήτων …..Σε πρωτοφανή περιβαλλοντική υποβάθμιση έχει περιέλθει ο εφεδρικός ταμιευτήρας της Υλίκης που υδροδοτεί την πρωτεύουσα σε έκτακτες περιπτώσεις, καταγγέλλουν ειδικοί επιστήμονες και περιβαλλοντικοί φορείς.

«Πλέον η Υλίκη είναι περικυκλωμένη από τοξικά απόβλητα, αφού το ντόπιο κύκλωμα διακίνησης επικίνδυνων απόβλητων από τα εργοστάσια της Βοιωτίας φαίνεται ότι συνεχίζει ακάθεκτο να σκορπά ανεξέλεγκτα βιομηχανικά απόβλητα», αναφέρει η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφορία και την Ανάπτυξη, Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Σε πρωτοφανή περιβαλλοντική υποβάθμιση έχει περιέλθει ο εφεδρικός ταμιευτήρας της Υλίκης που υδροδοτεί την πρωτεύουσα σε έκτακτες περιπτώσεις. Επιστήμονες και φορείς καταγγέλλουν ένα απίστευτο οικολογικό έγκλημα που συντελείται εν αγνοία της ΕΥΔΑΠ, αρμόδιου φορέα για την προστασία της λίμνης, αφού οι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει δίπλα στις όχθες του ταμιευτήρα δεκάδες χωματερές, με χιλιάδες τόνους στερεών και υγρών αποβλήτων που δηλητηριάζουν τα νερά και απειλούν ευθέως τη δημόσια υγεία ..

Του Γιάννη Μύττη

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=221891&catID=5

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.