Μήπως έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων; Του Παληοτάκη

Η ναζιστική Γερμανία χρωστάει πολλά – ηθικά και οικονομικά – στους λαούς που καθυπέταξε και κατέστρεψε. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από πείνα, άλλοι εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης άλλοι σφαγιάστηκαν ως αντίποινα της αντιστασιακής δράσης συμπολιτών τους.

Αθώα θύματα πλήρωσαν με τη ζωή τους και με φρικτό τρόπο, κάτω από απάνθρωπες συμπεριφορές, τη μανία και την εκδικητικότητα των κατακτητών.

Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψει κανείς αυτή τη συμπεριφορά, που βρίσκεται έξω από τα όρια της ανθρώπινης λογικής, που σε ξεπερνά και δεν μπορείς να μη νιώσεις την απέχθεια γι’ αυτή τη μηχανή που δημιούργησε τέτοια τέρατα. Όταν θα διαβάσετε και θα ακούσετε για τη σφαγή στο Δίστομο, το αφιέρωμα που θα κάνει το blogτων Λαμπράκηδων τις επόμενες μέρες, δεν θα είναι εύκολο να αποφύγετε τα έντονα συναισθήματα που αγγίζουν όχι μόνο τα όρια της αγανάκτησης αλλά και της απέχθειας. Θα αισθανθείτε την ανάγκη – μαζί μ’ εμάς – να βροντοφωνάξετε και να αγωνιστείτε για να μην επαναληφθούν.

Αυτές οι σφαγές, αυτά τα ολοκαυτώματα δεν εξαργυρώνονται με όλα τα χρήματα του κόσμου. Είναι ηθικά και αποτρόπαια εγκλήματα.

Το χρέος, όμως, της ναζιστικής Γερμανίας προς τα κράτη που υπέταξε και ρήμαξε πρέπει να αποδοθεί στο ακέραιο. Μας ρήμαξε τους ανθρώπους, την οικονομία, την παραγωγή. Μας οδήγησε σε χρόνια οικονομική υποταγή, και σήμερα ζητάει και τα ρέστα….

Τώρα που η Ελλάδα κινείται να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις στηριζόμενη σε εκθέσεις και πορίσματα – και ελπίζουμε να μην είναι μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και παραπλάνησης – ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο κ. Σόιμπλε, με επικριτικό τόνο και πάλι και με ύφος διευθυντή σχολείου προς απειθαρχούντες μαθητές, μας απαντά – κοντολογίς – να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα και ξεστρατίσουμε από το στόχο μας.

Διαβάσαμε σχετικά στο «Έθνος» – και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας:

«Σήμερα δια στόματος Σόιμπλε το Βερολίνο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο ζήτημα, μετά την πρόσφατη ανακίνηση των αξιώσεων.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.»

Αν θέλετε να πληροφορηθείτε περί των «δήθεν νόμιμων αξιώσεων» της Ελλάδας, παρακολουθήστε το ακόλουθο youtube από το Κουτί της Πανδώρας.

Παληοτάκης

http://www.lamprakides.gr/blog/?p=273

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.