Συρία: Η φρίκη του πολέμου σε μια εικόνα

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε για άλλη μια φορά όλη τη φρίκη του πολέμου που συνεχιζεται στην Συρία.  Κι όσο υπάρχει πόλεμος θα υπάρχει δυστυχία και προσφυγιά. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι που δείχνει τα πάθη ενός λαού για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών .

Εξαιτίας των βομβαρδισμών στην πόλη Αρίχα  μία τετραμελής οικογένεια παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του μισογκρεμισμένου της σπιτιού. Δεν ήταν αντάρτες, ούτε πολεμιστές, ούτε Ταλιμπάν, ούτε τίποτα. Μία απλή οικογένεια ήταν.

Η μητέρα πέθανε ακαριαία. Και ο πατέρας έβλεπε με αγωνία χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα την 5χρονη κόρη του(Ρίχαμ  να προσπαθεί, 5 χρονών παιδί να πιάσει την 7 μηνών αδερφούλα της Τούκα, η οποία ουσιαστικά κρεμόταν από τα συντρίμμια.

Ο δημοσιογράφος Μπασάρ αλ-Σέιχ κατέγραψε τη σκηνή φωτογραφικά πριν τρέξει να βοηθήσει.

«Ο φωτογράφος αρχικά δεν μπορούσε να διακρίνει τίποτα λόγω της σκόνης που είχε σηκωθεί, όμως στη συνέχεια άκουσε τα κλάματα και τις φωνές των παιδιών και του πατέρα τους», είπε το SY-24 στο BBC News. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, τα δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν τελικά αλλά ήταν βαριά τραυματισμένα. Καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε κρίσιμη, διακομίστηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη Ιντλίμπ. Εκεί τελικά, η 5χρονη Ρίχαμ κατέληξε, ενώ η μικρή Τούκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς ακόμη να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.