Ο Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία – Μαχητές της Wagner θα υπογράψουν συμβάσεις με το Υπουργείο Αμυνας

 Λήξη συναγερμού στην ανταρσία Πριγκόζιν…Ο εμφύλιος  στη Ρωσία που προανήγγειλε η Δύση αναβάλλεται επ΄ αόριστον…

O αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και  οι μισθοφόροι της Wagner κάνοντας στροφή 180  μοιρών επιστρέφουν στα στρατόπεδα τους.

Ο ίδιος ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την προσφορά του Λουκασένκο και τα στρατεύματα του δεν προχωρούν προ τη Μόσχα αλλά γυρίζουν πίσω.  Με ηχητικό μήνυμά του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε πως αυτό γίνεται διότι «θέλαμε να αποφευχθεί η ρωσική αιματοχυσία».

Οι όροι της συμφωνίας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λουκασένκο μεσολάβησε για τη συμφωνία, καθώς γνωρίζει τον Πριγκόζιν εδώ και πολλά χρόνια.

Όσον αφορά στους όρους του συμβιβασμού ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ δήλωσε πως αποσύρονται οι κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής της Wagner, ο οποίος θα πάει στη Λευκορωσία, χωρίς να διευκρινιστεί το τι θα κάνει εκεί. Όσο για τους μαχητέ της οργάνωσης  που δεν συμμετείχαν στην ανταρσία, αυτοί θα μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας. Στους υπόλοιπους δεν θα ασκηθούν διώξεις από τις ρωσικές αρχές, δεδομένης της θητείας τους στο μέτωπο.Επιπλέον, σημείωσε ότι η κατάσταση με τον μισθοφορικό στρατό Wagner δεν θα επηρεάσει την πορεία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Πριγκόζιν μαζί με τους μισθοφόρους του που τον ακολούθησαν στην ανταρσία, θα εγκατασταθούν στη Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Σε ερώτηση που έγινε στον Πεσκόφ σχετικά με το εάν θα παραιτηθεί ο Ρώσος υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει για τυχόν αλλαγές στην ηγεσία του Υπουργείου. Πρόσθεσε πως τυχόν αλλαγές παραμένουν στην αρμοδιότητα του Πούτιν. Σημειώνεται ότι ο Πριγκόζιν –που νωρίτερα είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να πάει την αντιπαράθεση στα άκρα, δηλώνοντας μάλιστα πως «σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο»– έχει ανοιχτή κόντρα με τον Σοϊγκού και τον αρχηγό του στρατού Βαλερί Γκερασίμοφ.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε το αρχηγείο του στο Ροστόφ, μαζί με τους μαχητές της Wagner.

ΠΗΓΗ: Ria Novosti

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.