Νέες εκλογές στην Ισπανία για τις 26 Ιουνίου

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ υπέγραψε την Τρίτη το διάταγμα για τη διεξαγωγή των νέων βουλευτικών εκλογών στις 26 Ιουνίου.

Μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ο βασιλιάς με το σχετικό διάταγμα ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών.

“Ας ελπίσουμε ότι όλοι έχουμε πάρει το μάθημά μας και το επόμενο κοινοβούλιο θα καταλήξει σε συμφωνία (για σχηματισμό κυβέρνησης) το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Πάτσι Λόπεθ σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας την υπογραφή από τον βασιλιά του διατάγματος για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αμφίβολο ωστόσο παραμένει αν οι νέες εκλογές θα λύσουν το αδιέξοδο στην Ισπανία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Η μηνιαία έρευνα που δημοσίευσε η El Pais δείχνει ότι το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού κ.Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές, συγκεντρώνοντας το 29%, πολύ κοντά στο 28,7% των εκλογών του Δεκεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές είναι δεύτεροι στη δημοσκόπηση με 20,3% (από το 22% των εκλογών) και ακολουθούν οι Podemos με 18,1% (από 20,7%). Στην τέταρτη θέση παραμένει το Ciudadanos, με 16,9%, παρουσιάζοντας άνοδο σε σύγκριση με το εκλογικό ποσοστό του (13,9%).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.