Λουιζιάνα: Το ζωντανό άγαλμα της Ελευθερίας!

Το γύρο του κόσμου κάνει και συγκλονίζει η φωτογραφία της νεαρής διαδηλώτριας στη Λουιζιάνα, που με την ομορφιά και τη χάρη της αψηφά τους μαινόμενους αστυνομικούς και το μαινόμενο σύστημα της εξουσίας που τους οπλίζει.

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης Black Lives Matter στο Baton Rouge της Λουιζιάνα και δείχνει μια αγνώστου ταυτότητας διαδηλώτρια να στέκεται ατάραχη μπροστά σε δύο «αρματωμένους» ένστολους, κάνει το (διαδικτυακό) γύρω του κόσμου , καθώς απεικονίζει ακριβώς την τρέχουσα πάλη που διαδραματίζεται ανάμεσα στην αστυνομία και τους μαύρους Αμερικανούς πολίτες.Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας της πόλης το Σάββατο, μιας διαμαρτυρίας που είχε ως αφορμή το θάνατο του Alton Sterling, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικούς έξω από ένα ψιλικατζίδικο την περασμένη εβδομάδα

Η γυναίκα της φωτογραφίας, η οποία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο του Reuters, Jonathan Bachman, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν επειδή αρνούνταν να απομακρυνθούν από ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Μια νέα γυναίκα ξεκομμένη από το πλήθος, με γυαλάκια, ίσιες γόβες κι ένα καλοκαιρινό φόρεμα που ανεμίζει ελαφρά. Κορδονάκια στη γυμνή της πλάτη. Ακίνητη, με το κεφάλι ψηλά. Η αυτοπεποίθηση και η ηρεμία της έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την ένταση που κυριαρχεί στο αριστερό μέρος της εικόνας. Ο Bachman, δήλωσε για τη φωτογραφία:

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα αλλά κατάλαβα πως δεν επρόκειτο να κουνηθεί και έμοιαζε σαν, κατά κάποιο τρόπο, να όρθωνε έτσι το ανάστημά της. Σε εμένα φάνηκε σαν να τους έλεγε: Θα πρέπει να έρθετε και να με πιάσετε. Και σκέφτηκα τότε πως αυτό ήταν ένα καλό σημείο για να κάτσω και να τραβήξω μια φωτογραφία, ακριβώς επειδή στεκόταν εκεί, με το φόρεμά της, απέναντι σε δύο αρματωμένους αστυνομικούς. Δεν ήταν βίαιη. Δεν είπε τίποτα. Δεν αντιστάθηκε και η αστυνομία δεν την έσυρε με τη βία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.