Λαϊκή Ενότητα: Διαστάσεις γενοκτονίας η επίθεση από το Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων στο Τζενίν

Η επίθεση εδάφους και αέρος στο στρατόπεδο προσφύγων Τζενίν τη περασμένη Δευτέρα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα , είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα κατεχόμενα από τη δεύτερη Ιντιφάντα το 2000-2005 – ή τη μαζική εξέγερση των Παλαιστινίων κατά της επί δεκαετίες κατοχής του Ισραήλ.
Η ΛΑΕ- ΑΑ καταδικάζει , καταγγέλει την συνεχιζόμενη βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίων αμάχων Παλαιστίνιων προσφύγων στον καταυλισμό Τζενιν στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη στην Δυτική όχθη.
Η συνεχιζόμενη σιωπή της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ, δεν ούτε αθώα, ούτε τυχαία. Εδώ και πολλά χρόνια το Ισραήλ αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» χώρα στην παραβίαση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων . Το απαρχαιντ , το τείχος της ντροπής, οι μαζικές δολοφονίες, των αμάχων ακόμα και παιδιών, η φυλάκιση χωρίς δίκη εκατοντάδων ανηλίκων , παραβιάζει κάθε έννοια ανθρωπιστικών αξιών, κάθε ουσία και πνεύμα του διεθνούς δικαίου.
Καλούμε όλη την αριστερά , τον δημοκρατικό λαό μας , τον προοδευτικό κόσμο της χώρας μας να ορθώσει με μια φωνη την καταδίκη της Ακροδεξιάς, σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ . Να σταματήσει η χώρα μας να διατηρεί προνομιακές σχέσεις « συμμαχίας» με ένα κράτος που δεν σέβεται τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ , ούτε διεθνείς συμφωνίες, ούτε το διεθνές δίκαιο.
Απαιτούμε δικαιοσύνη , αλληλεγγύη για τον ηρωικό λαό της Παλαιστινης .
Ζητάμε το τέλος της κατοχής του Ισραήλ στην Παλαιστινη για ελεύθερη, ανεξάρτητη πατρίδα στα σύνορα του 1967 , με δικαίωμα όλων των προσφύγων να επιστρέψουν στα πατρογονικά τους εδάφη με πρωτεύουσα την
Ιερουσαλήμ , όπως ορίζουν οι διεθνείς αποφάσεις, που μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα από το κράτος του Ισραήλ .
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Το Γραφείο Τύπου 4.7.2023

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.