Καταγγελία του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου: Πρώτα οι πυροβολισμοί, μετά η κατάσχεση…

΄Ενα  συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση με πραγματικά πυρά που πραγματοποίησε η λεγόμενη Λιβυκή Ακτοφυλακή το βράδυ της Πέμπτης ανοιχτά της Λιβύης κατά του διασωστικού σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα ο γνωστός διασώστης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «οι Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβολούσαν για να εμποδίσουν την διάσωση, οι σφαίρες έπεσαν 2 μέτρα μακρυά από το φουσκωτό μας. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν χάθηκαν πρόσφυγες καθώς όλοι βούτηξαν στο νερό για να γλιτώσουν».

Με νεώτερη ανάρτηση του ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ,  καταγγέλλει την    απόφαση  της Ιταλικής κυβέρνησης   να κατασχέσει  το  καράβι  της οργάνωσης για  20 ημέρες!

«Αντί να προστατευθούν οι διασώστες, τιμωρούνται. Αντί να καταγγελθούν οι δράστες, επιβραβεύονται και χρηματοδοτούνται.  Στην πιο θανατηφόρα θάλασσα του πλανήτη, αντί να αυξάνουν τα μέσα διάσωσης, τα καταστέλλουν. Μέσα σε έναν χρόνο, έχουν κατασχεθεί 21 (!) διασωστικά καράβια της κοινωνίας των πολιτών! « αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

 Σύμφωνα με αρχική ανάρτηση της οργάνωσης Mediterranea Saving Humans, η ακτοφυλακή της Λιβύης έκανε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του σκάφους.

«Ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής παρεβέβη βίαια πριν λίγα λεπτά την ώρα που το Mare Jonio διέσωζε ένα σκάφος σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Ο Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν στο νερό και στον αέρα, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα. Η ομάδα του Mare Jonio διασώζει τους ναυαγούς. Ζητάμε από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι βίαιες, επικίνδυνες και εγκληματικές συμπεριφορές της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής», έγραφε η ανάρτηση της οργάνωσης.

Iasonas Apostolopoulos
@Iasonas_Apost
 
Πρώτα οι πυροβολισμοί, μετά η κατάσχεση. Απίστευτο, κι όμως η ιταλική κυβέρνηση κατασχέτει το καράβι μας για 20 μέρες! Αυτή είναι η απάντηση του κράτους απέναντι στην επίθεση με σφαίρες που δεχθήκαμε από τις λιβυκές συμμορίες.
● Μόλις αποβίβασαμε τους 56 ναυαγούς στο Pozzallo της Σικελίας, ήρθε η εντολή της προσωρινής κατάσχεσης για δήθεν παραβίαση του άρθρου (f) στον νόμο 15/2023 που πέρασε η κυβέρνηση της Τζώρτζια Μελόνι ενάντια στους διασώστες.
● Αδιαφορώντας για τα βίντεο και τις μαρτυρίες, δεν ρώτησαν ποτέ ούτε εμάς, αλλά ούτε τους επιζώντες για το τι συνέβη. Πήραν ως μόνο δεδομένο την εκδοχή των Λίβυων που λένε ότι: «θέσαμε τους πρόσφυγες σε κίνδυνο επειδή τους παρακινούσαμε να βουτήξουν στην θάλασσα για να γλιτώσουν από το λιβυκό λιμενικό».  Εμείς θέσαμε τους ανθρώπους σε κίνδυνο, και όχι οι Λίβυοι που πυροβολούσαν! Κατ αρχάς, εμείς φτάσαμε πρώτοι στο σημείο, το λιβυκό λιμενικό ήρθε μετά!
● Αντί να προστατευθούν οι διασώστες, τιμωρούνται. Αντί να καταγγελθούν οι δράστες, επιβραβεύονται και χρηματοδοτούνται.  Στην πιο θανατηφόρα θάλασσα του πλανήτη, αντί να αυξάνουν τα μέσα διάσωσης, τα καταστέλλουν. Μέσα σε έναν χρόνο, έχουν κατασχεθεί 21 (!) διασωστικά καράβια της κοινωνίας των πολιτών!
● Η κυβέρνηση αυτή νομιμοποιεί την επίθεση εναντίον μας και επιβεβαιώνει ότι ιταλική κυβέρνηση, ευρωπαϊκή πολιτική και λιβυκές συμμορίες είναι το ίδιο κομμάτι της μηχανής. Μιας μηχανής που παράγει μαζικό θάνατο και εξαθλίωση στα ευρωπαϊκά σύνορα. Όσο περνάει απ’το χέρι μας θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε άμμος στα γρανάζια της. Όλα συνεχίζονται!

#refugees #προσφυγες #marejonio

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.