Ιταλία: Σοκ στην Μπέργκαμο με το κομβόι θανάτου¨¨ που μεταφέρει τα φέρετρα με δεκάδες νεκρούς από τον κορονοϊό

Τα δεκάδες φέρετρα δεν χωρούν πλέον πουθενά στα νεκροταφεία της περιοχής ούτε μπορούν να καούν στο κρεματόριο, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση
Σοκαριστικό το σκηνικό πολέμου στην Ιταλία, όπου στρατιωτικά φορτηγά «επιστρατεύθηκαν» για να μεταφέρουν σε αποτεφρωτήρες άλλων περιοχών τα φέρετρα από τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία   στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, την πόλη που έχει πληγεί από τον κορονοϊό όσο καμία άλλη στη χώρα .

Η εικόνα που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica αλλά και τα σχετικά βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με ένα τεράστιο κομβόι από  στρατιωτικά φορτηγά να διασχίζουν  τους δρόμους του Μπέργκαμο που έχει μετατραπεί  σε πόλη-φάντασμα ξεπερνούν κάθε παραλογισμό και προκαλούν το απόλυτο σοκ. Εικόνα που δοκιμάζει τις αντοχές όλων όσων  μας , πολύ περισσότερο  των ανθρώπων που ζουν στην Ιταλία και που καθημερινά θρηνούν τον χαμό δικών τους ανθρώπων, ενώ ζουν σε ένα περιβάλλον τεράστιου νεκροταφείου, με τον θάνατο να είναι ολοένα και πιο συχνός γύρω τους.

Εικόνες που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα αντικρίσουμε σε καιρό ειρήνης, συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα, η οποία διαλύεται κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα. Οι Ιταλοί αψήφησαν σε αρχικό στάδιο τις προειδοποιήσεις και όταν αντιλήφθηκαν ότι όντως κάτι σοβαρό συμβαίνει, ήταν πλέον αργά.

Non c'è più posto, e la città di Bergamo è costretta a mandare le salme da cremare fuori dalla regione. Una…

Posted by la Repubblica on Wednesday, 18 March 2020

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.