Κορονοϊός: 46 νέα κρούσματα 464 συνολικά- Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου

Σαράντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464 .

Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Δέκα εννέα ασθενείς πήραν εξιτήριο. Ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στην Αθήνα, ενώ τα μέχρι στιγμής δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για τουλάχιστον 2.000 -3.000 πραγματικά περιστατικά.

Νωρίτερα ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε έξι  Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε ένας 70χρονος από την Καστοριά. Να σημειωθεί ότι από τους 6 νεκρούς στη χώρα μας οι τρεις είναι στην Καστοριά.

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδοχών, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως «οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, δηλώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι «με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.