Η Μόσχα άρχισε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά τζιχαντιστών στη Συρία (video)

Ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Συρία, με τους πρώτους στόχους να βρίσκονται εντός της επαρχίας Χομς.

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν για το χτύπημα μια μόλις ώρα πριν το χτύπημα, όπως αναφέρει αμερικανός αξιωματούχος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο Reuters. Ο ίδιος τόνισε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές είναι προκαταρκτικές και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών ή τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Στόχος της Μόσχας στη Συρία είναι να πληγούν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχουν περίπου το 50% του εδάφους της αραβικής χώρας και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της νόμιμης συριακής κυβέρνησης, δηλαδή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.

«Σήμερα η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους σε ορεινή περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός. Τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν άμαχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές.
Ωστόσο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χαλέντ Χότζα, δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί των Ρώσων σκότωσαν 36 αμάχους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.