Η Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ

Οι «Μπλε» είχαν αμυντική σταθερότητα, με τον Γιορίς να κρατάει το μηδέν και να επεμβαίνει αποφασιστικά όταν χρειάστηκε, βρήκαν το γκολ με τον Σαμουέλ Ουμτιτί από στατική φάση και ονειρεύονται το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας τους, δίνοντας ραντεβού για τον τελικό της Κυριακής.

Ευκαιρίες υπήρχαν, γκολ όχι…

O Μαρτίνεθ προτίμησε το 3-5-2 με τον Σαντλί να αντικαθιστά στα δεξιά τον τιμωρημένο Μενιέ και τον Ντεμπελέ να παίρνει φανέλα βασικού στο κέντρο. Στον αντίποδα ο Ντεσάν δεν άλλαξε το 4-3-3, βλέποντας την επιστροφή του Ματουιντί, που εξέτισε την ποινή του, στον αγώνα με την Ουρουγουάη. Οι Βέλγοι ήταν πιο δραστήριοι, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Σαντλί, ενώ η προσωρινή μετατόπιση του Ντε Μπρένε στα αριστερά έφερε στο 15’ την πρώτη βελγική ευκαιρία, με τον άσο της Σίτι να βρίσκει τον Αζάρ, που αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Στο 19’ ο Βαράν έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Αζάρ, σώζοντας τον Γιορίς, ο οποίος ανέλαβε δράση στο 22’. Κόρνερ των Βέλγων, ο Φελαϊνί βρήκε στη μεγάλη περιοχή τον Αλντεβέιρελντ, που απείλησε με περίφημο γυριστό σουτ, αλλά ο άσος της Τότεναμ με φοβερή επέμβαση του αρνήθηκε το γκολ. Από εκεί και πέρα, οι «Τρικολόρ» βελτίωσαν την εικόνα τους με δημιουργό τον Γκριεζμάν, ο οποίος στο 34’ βρήκε τον Εμπαπέ, με τη μία η πάσα για τον κινητικό Ζιρού, που δεν μπόρεσε από καλή θέση να βρει στόχο. Στο 39’, η συνεργασία Εμπαπέ-Παβάρ έφερε τον παίκτη της Στουτγκάρδης απέναντι από τον Κουρτουά, όμως ο goalkeeper της Τσέλσι με το δεξί πόδι απομάκρυνε το μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι Βέλγοι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 0-0. 

Κεφαλιά-πρόκριση από τον Ουμτιτί

Οι Γάλλοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη σε μία στατική φάση. Στο 51’, ο Γκριεζμάν εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Ουμτιτί νίκησε στον αέρα τον Φελαϊνί, για να ανοίξει το σκορ. Στο 56’, η ομάδα του Ντεσάν έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αφού ο Εμπάπε με σπάνιας ομορφιάς τακουνάκι βρήκε σε θέση βολής τον Ζιρού, αλλά ο Ντεμπελέ δεν άφησε τον Γάλλο φορ να βρει καν εστία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη τον Μέρτενς, που έδωσε στα πρώτα λεπτά ώθηση από τη δεξιά πλευρά. Από δική του σέντρα στο 65’, ο Φελαϊνί πήρε κεφαλιά στην «καρδιά» της γαλλικής άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι μεν Βέλγοι δεν έβρισκαν διαδρόμους, οι δε Γάλλοι δεν κατάφεραν να βγάλουν φάση στο ανοικτό γήπεδο, αφού οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άφησαν αρκετούς χώρους. Στο 81’ ο Βιτσέλ έπιασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο σταθερός Γιορίς δεν είχε όρεξη για δώρα, μέχρι το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Ντεσάν είχαν ευκαιρίες να τελειώσουν με λιγότερο άγχος, αλλά ο Κουρτουά είπε «όχι» σε Γκριεζμάν και Τολισό. Ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κούνια, βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. 

Αγία Πετρούπολη, Saint Petersburg Stadium

Εισιτήρια: 64.286

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Κίτρινες κάρτες:   Καντέ (87’), Εμπαπέ (90+2’) -Αζάρ (63’), Αλντερβέιρελντ (71’),  Βερτόνγκεν (90+4’)

Γαλλία: Γιορίς (αρχ.) –  Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ –  Πογκμπά, Καντέ – Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί (86’ Τολισό) –  Ζιρού (85’ Ενζονζί)

Βέλγιο: Κουρτουά –  Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν – Ντεμπελέ (60’ Μέρτενς), Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Βιτσέλ, Σαντλί (90+1’ Μπατσουαγί) –  Ντε Μπρένε, Αζάρ, Λουκάκου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.