«Κλείδωσαν» τριπλές εκλογές στις 26/5/2019- Δεκτή η τροπολογία

Δεκτή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη η τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 26 Μαΐου του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές.

 Την ίδια ημερομηνία κατά πάσα πιθανότητα παρά την προσπάθεια διάψευσης από την μεριά της κυβέρνησης θα διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές.

Νέα  τροπολογία: Στις 26 Μαΐου ο α γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Νέα τροπολογία με την οποία καθορίζεται ότι ο α΄ και όχι ο β γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ταυτιστεί χρονικά με τις ευρωεκλογές (προφανώς και με τις εθνικές) κατέθεσαν πριν από λίγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ο α΄και όχι όχι ο β γύρος, όπως προέβλεπε η αρχική τροπολογία, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να διεξαχθεί στις 26 Μαΐου 2019.

-Ο β΄γύρος να διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου 2019.

Το παρασκήνιο της τροπολογίας

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον«Κλεισθένη» προβλεπόταν ότι οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές θα γίνονται τον Οκτώβριο. Αυτό όμως θα μπορούσε να αποδειχτεί «προβληματικό» για την κυβέρνηση αφού υπήρχε κίνδυνος προσφυγής στο ΣτΕ για ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα της διεξαγωγής των εκλογών τον Οκτώβριο. Οι δημοτικοί άρχοντες εκλέγονται για πενταετή θητεία. Εκλογές τον Οκτώβριο θα σήμαιναν μια εκ των υστέρων αποφασισμένη πεντάμηνη παράταση της θητείας τους.

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της περίφημης τροπολογίας των 16 «προεδρικών» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ .  Πληροφορίες της aftodioikisis.gr αναφέρουν ότι την τροπολογία την ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με στενούς του συνεργάτες, ανάμεσά τους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική Νίκος Παππάς αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προτιμήθηκε, δε, η αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να συγχρονιστούν με τις ευρωεκλογές και, όπως όλα δείχνουν, και τις εθνικές εκλογές, να γίνει με βουλευτική τροπολογία προκειμένου να μην «αδειαστεί» άγαρμπα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με τον «Κλεισθένη Ι» μετακινεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ο κ. Τσίπρας συνομίλησε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος, πάντως, υποστήριζε την άποψη για εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. Ωστόσο, τελικώς, μετά την συνομιλία με τον πρωθυπουργό συμφώνησε για την αλλαγ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.