Διεκόπη η συνέντευξη τύπου Ντράγκι μετά από εισβολή διαδηλώτριας που φώναζε “Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ” (foto & video).

 Επίθεση δέχτηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής γυναίκα,  που  είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνέντευξη τύπου που είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα. Η διαδηλώτρια,  κατάφερε να μπει στο κτίριο της ΕΚΤ, φώναξε «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»,  πήδηξε πάνω στο γραφείο μπροστά στον Ντράγκι, φορώντας μια μπλούζα με ένα… λογοπαίγνιο περί μ@λ@κίας της δικτατορίας της ΕΚΤ (end of the «ECB dick-tatorship») και τον «έλουσε» με χαρτοπόλεμο. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη.

Η συνέντευξη διεκόπη για αρκετά λεπτά, ενώ άνδρες της ασφάλειας του κεντρικού τραπεζίτη έσπευσαν και την συνέλαβαν. Ο κ. Ντράγκι έδειξε ξαφνιασμένος, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη από όλα τα κανάλια….


 Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα η συνέντευξη συνεχίστηκε και η πρώτη ερώτηση αφορούσε τις ελληνικές τράπεζες. Ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε για τον περιορισμό του ELA και σημείωσε ότι η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο περιορισμός ή όχι του ELA είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησηςn  ότι δεν υπάρχει τελική ημερομηνία για τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ τόνισε ότι «δεν θέλει να διανοηθεί χρεοκοπία της Ελλάδας».

Ο Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι η εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης προχωράει ομαλά, λέγοντας πως υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι αποτελεσματικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι ανησυχίες για έλλειψη κρατικών ομολόγων είναι υπερβολικές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο για να προσαρμοστεί.

dragi-epithesi-4dragi-epithesi-3

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.