Γαλλία: Χημικά και συλλήψεις στο 9ο «ραντεβού» του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων

Οι πολίτες της Γαλλίας ακολουθώντας το κάλεσμα των «Κίτρινων γιλέκων» βγήκαν για 9η εβδομάδα στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μακρόν επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις κατά των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού,  μετά από πορεία τριών ωρών κατέληξαν οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων», με 84.000 άτομα σε ολόκληρη τη Γαλλία να δίνουν το «παρών» στην ένατη κινητοποίηση του κινήματος ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας.

Στο Παρίσιτα «κίτρινα γιλέκα» συγκεντρώθηκαν στην 11:00  τοπική ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για ένατο διαδοχικό Σάββατο και  δεν έλειψαν για μία ακόμη φορά οι συγκρούσεις.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε μάλιστα δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν με τους διαδηλωτές. ενώ έγιναν 60 προσαγωγές διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε προ ημερών ότι η κυβέρνηση Μακρόν επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις κατά των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.