Το μήνυμα των εκπαιδευτικών κατά την εισβολή τους στο στούντιο της ΕΡΤ

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λίγο μετά τις 21:20. Η δημόσια τηλεόραση απάντησε διακόπτοντας τη μετάδοση του δελτίου.

Το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε στις 21:40, με την παρουσιάστρια Αντριάνα Παρασκευοπούλου να σημειώνει ότι «είχαμε μία παρέμβαση στο στούντιο από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δηλώσεις εκπροσώπων των οποίων θα μεταδοθούν σε λίγο». 

Το μήνυμα των εκπαιδευτικών – Το «κατηγορώ» κατά της ΕΡΤ

Στις 21:45 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ συνδέθηκε με το στούντιο 3, από όπου και εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι την Παρασκευή το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δεν παρουσίασε «ούτε για ένα λεπτό» τις χιλιάδες των διαδηλωτών που ζητούσαν μαζικούς διορισμούς, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών  «το δελτίο χτες της ΕΡΤ παραβαίνοντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατίας, δεν παρουσίασε ούτε για ένα λεπτό, ούτε τις χιλιάδες διαδηλωτών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας όσο και των υπόλοιπων πόλεων προκειμένου να απαιτήσουμε μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν την τελευταία δεκαετία το δημόσιο σχολείο, προκειμένου να προασπίσουμε τη πλήρη μόρφωση των παιδιών, αντίθετα δεν έδειξε ούτε καν την τεράστια αστυνομική βία και καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμό διαδηλωτών. Αντίθετα το μόνο το οποίο έδειξε ήταν μεμονομένα επεισόδια»

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα των εργαζόμενων» ήταν το μήνυμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και πορεία προς τη Βουλή.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου για τους εξαγγελθέντες διορισμούς στο δημόσιο και καταγγέλουν την αστυνομική βία και καταστολή κατά τη  διάρκεια της πορείας τους την Παρασκευή.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.