Αριστερό ρήγμα στους Άγγλους Εργατικούς με την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην αρχηγία του κόμματος

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αριστερός σοσιαλιστής πολιτικός, μόλις εξελέγη νέος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος  πιθανόν να  είναι ο μέλλων αριστερός πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας!!
Απρόσμενες αποδείχθηκαν οι αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις που πυροδότησε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στην Αγγλία στις 7 Μαΐου 2015 που έδωσε  καθαρή νίκη των Συντηρητικών, οι οποίοι κέρδισαν 330 έδρες  κι ένα ποσοστό 36,9%, που επέτρεψε στον ηγέτη τους Ντέιβιντ Κάμερον να ξεφορτωθεί τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, με τους οποίους κυβερνούσε από το 2010.
Οι πολιτικές αναταράξεις επηρέασαν και το Εργατικό κόμμα που το έστρεψαν Αριστερά Με ποσοστό 59,5% στο Συνέδριο των Εργατικών, όπου συμμετείχαν και ψήφισαν πάνω από 500.000 μέλη, νέος αρχηγός εξελέγη ο Τζέρεμι Κόρμπιν σφοδρού επικριτή των πολιτικών λιτότητας. Ο 66χρονος Κόρμπιν επικράτησε έναντι των Ιβέτ Κούπερ και Αντι Μπέρναμ, δύο πρώην υπουργών, αλλά και της Λιζ Κένταλ.
Η νίκη του 66χρονου Κόρμπιν, μοιάζει με μια μικρή επανάσταση για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο του Τόνι Μπλερ. Φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πιο πλούσιους, χορτοφάγος, ο Κόρμπιν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη όσων αναζητούν μια εναλλακτική πολιτική. Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Στη νικητήρια ομιλία δήλωσε ότι θέλει να κάνει το κόμμα του πιο δημοκρατικό. Τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι έχει ενισχυθεί, καθώς όπως είπε «ο λαός θέλει μια καλύτερη Βρετανία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.