Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και του εκπαιδευτικού κόσμου

Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση  κατά  τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την προώθηση του σαρωτικού νομοσχεδίου για την Παιδεία, που θα ψηφιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τα μαζικά συλλαλητήρια, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου αγνοώντας δεκάδες εκπαιδευτικούς που ζητούν την απόσυρση του αντι-εκπαιδευτικό νομοσχεδίου.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού» το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της εκπαίδευση διαφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο» και προσθέτοντας πως «οι μόνοι που συμφώνησαν με αυτό είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων», γεγονός το οποίο συνδέεται με την αύξηση των κερδών τους. . Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αναχρονιστική αντίληψη της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, «βαθιά συντηρητική» που περιστρέφεται γύρω από τον «πειθαναγκασμό», τον «επιθεωρητισμό» απέναντι στη διοίκηση της εκπαίδευσης,

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σας δυσκολέψουμε για το καλό των μαθητών και των φοιτητών, της Ελλάδας, της κοινωνίας, για να ανοίξει ο δρόμος για να έχει κάθε νέος και νέα την εκπαίδευση που τους αξίζει».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί για συγκεκριμένα συμφέροντα και οδηγείται σε ένα αυταρχικό κράτος της ΕΡΕ με αναχρονιστικές και τιμωρητικές διατάξεις σαν την “διαγωγή”» και πρόσθεσε πως «ένα πολιτικό σύστημα του οποίου οι ιθύνοντες έχουν πάρει διαζύγιο από την δημόσια εθνική εκπαίδευση δεν δικαιούται να κάνει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση γιατί αυτή θα είναι πάντα εξ ορισμού ολιγαρχική».

Η Φώφη Γεννηματά του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «είναι αυτονόητη πράξη ευθύνης, συνέπειας και ιδεολογικής ταυτότητας η καταψήφιση του, απέναντι στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, την ελληνική κοινωνία».

 Νέες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς

Mε στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση θα συνεχίσουν σήμερα Πέμπτη τη διαμαρτυρία τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ενάντια στο αντι- εκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  κήρυξαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ενώ μεταξύ των διεκδικήσεων τους είναι η μη εφαρμογή της τροπολογίας για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.