Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εφιαλτική νύχτα- Μεγάλο το πύρινο μέτωπο, εκκενώθηκαν οικισμοί

Συνεχίζει  για δεύτερη ημέρα η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει  το νότιο Ρέθυμνο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χορτολιβαδική έκταση στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Ορνές, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια και Μέλαμπες και προληπτικά εκκενώθηκαν οικισμοί.

Μετά από μια εφιαλτική νύχτα σύμφωνα με τον τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γ. Τσικαλάη κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να συνεχίζουν αμείωτα το έργο της κατάσβεσης. Η  πυρκαγιά έχει σαρώσει στο διάβα της χορτολιβαδική έκταση, ελιές και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ στις απώλειες περιλαμβάνονται κοπάδια προβάτων και μελίσσια ενώ  υπάρχουν βλάβες και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Την εξάπλωσή της ευνοούν και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 5 εναέρια μέσα, τα οποία ξαναμπήκαν στη «μάχη» με το πρώτο φως του ηλίου. Σύμφωνα, με τον περιφερειακό διοικητή, εκτός κινδύνου βρίσκονται «σπίτια και άνθρωποι».

Ωστόσο παρά την ολονύκτια προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Ένα μέτωπο σύμφωνα με τον κ. Τσικαλά κατευθύνεται προς τα Ακούμια και ένα άλλο προς την Αγία Γαλήνη.

Για το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Γαλήνης, όπου αυτή την ώρα υπάρχουν περίπου 5.000 άνθρωποι, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, που συμμετέχει στο έργο του συντονισμού, εκφράζει την ανακούφισή του με το γεγονός ότι η πορεία της φωτιάς ανακόπηκε και δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό, καθώς όπως είπε θα επικρατούσε πανικός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.