Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Τραυματισμοί βουλευτή του ΚΚΕ και συνδικαλίστριας από την αστυνομική καταστολή

Με άγρια καταστολή απάντησε η κυβέρνηση στις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών.

‘ Οπως καταγγέλλουν το ν/σ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, , αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων.

Συγκεκριμένα όταν η πορεία που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, έφτασε στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών απαίτησαν να απομακρυνθούν οι κλούβες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Σοβαροί τραυματισμοί από την αστυνομική καταστολή

Η αστυνομία απάντησε «πνίγοντας» στα χημικά τη συγκέντρωση, εκτοξεύοντας στα τυφλά, πίσω από τις κλούβες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί διαδηλωτών, μεταξύ τους του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, της Θοδώρας Δριμάλα, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων συναδέλφων της, λιποθύμησε μετά την άγρια επίθεση εναντίον της με κρότου – λάμψης κατακέφαλακαι του φοιτητή Γιάννη Έρη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού – Αρχαιολογικού.

Ο Γιάννης Δελής  τραυματίστηκε στο αφτί και στο χέρι από κρότου-λλάμψης που έπεσε πολύ κοντά του και λόγω ρήξης τυμπάνου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, φωνάζοντας ακόμα πιο δυνατά τα συνθήματά τους και καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης, που συνοδεύει τις απολύσεις με βία και τρομοκρατία απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Αργά το μεσημέρι, η πορεία των εκπαιδευτικών αποχώρησε συγκροτημένα.

Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν συντεταγμένα και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα, για την πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.

Επιχειρώντας να αποποιηθεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την επίθεση, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο σε δήλωσή της για… «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες» ενέργειες «κάποιων ανδρών των ΜΑΤ», ενώ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έσπευσε να διατάξει ΕΔΕ… Με τον Γιάννη Δελή, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διοργανώνουν το Σάββατο 12 Γενάρη στις 12.00 Σωματεία εκπαιδευτικών, καταδικάζοντας την καταστολή της κινητοποίησης από τα ΜΑΤ .

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση είναι αδίστακτη 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ  της ΚΕ του ΚΚΕ 

KKE«Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν δισταγμό»

Το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.