Τραυμάτισαν σοβαρά τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Ελλάδας στο Σύνταγμα!

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΚΛΟΜΠ!

ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΕΞΩ ΑΠO ΤΟ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Το βράδυ της Πέμπτης διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες χτυπούσαν απρόκλητα συγκεντρωμένους που έφευγαν μετά τη συγκέντρωση για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα, χτύπησαν το Μάριο Λώλο, πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Μάριος Λώλος δέχθηκε πισώπλατο ισχυρό κτύπημα στο κεφάλι με ανάποδα γυρισμένο γκλομπ.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε Κεντρική κλινική της Αθήνας. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Διαπιστώθηκε κάταγμα κρανίου και βαρειά κρανιοεγκαφαλική κάκωση και θα χειρουργηθεί σήμερα Παρασκευή (6/4) το πρωί.

Παρατηρητές τόνιζαν τον εγκληματικό χαρακτήρα της επέμβασης των ΜΑΤ και ότι χτυπήματα από αναπόδο γκλομπ στο κεφάλι εκφράζουν εγκληματική πρόθεση και έχουν εγκληματική διάσταση.

Πελώριες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης του οποίου τα όργανα εγκαινιάζουν με τέτοιο εγκληματικό τρόπο την προεκλογική περίοδο.

 Σημειώνεται ότι πέντε λεπτά μετά τις 23.00, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί, ως συνήθως, πως θα διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων.

 ΠΕΜΠΤΗ 5/4/2012  23.55, upd 6/4/2012, 10:10

_____________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕ

Αθήνα 5/4/2012

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση, παρά τις διαβεβαιώσεις του (τ.) αρμόδιου Υπουργού Προστασίας(;) του Πολίτη προς τους εκπροσώπους της ΕΦΕ στη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο, επ ευκαιρία αντίστοιχων γεγονότων, πως «η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προσηλωμένη στη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών με την ευαισθησία που του αρμόζει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να ασκείται ελεύθερα και απρόσκοπτα»(!!), και σε πλήρη αντίθεση με αυτές.

Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν, ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, και σε μια επίσης συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της.

Επί πλέον διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή του συναδέλφου μας δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, αλλά επίσης και ότι μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης (όπως αυτή σε βάρος της συναδέλφου Τατιανας Μπόλαρη) με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ.

Μετά και από τα γεγονότα αυτά η Ένωσή μας θα συνταχθεί και με τις λοιπές Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α/Α

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                                  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει «τον έντονο αποτροπιασμό του για τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση την οποία δέχτηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς των ΜΑΤ δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα στο Σύνταγμα, με θύμα αυτή τη φορά τον Μάριο Λώλο».

Επισημαίνεται ότι κατά τη συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας στην πλατεία Συντάγματος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις σε λειτουργούς του Τύπου, όπως οι δημοσιογράφοι Μανώλης Κυπραίος και Γιώργος Αυγερόπουλος ή η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, με αποτέλεσμα ο πρώτος να υποστεί μόνιμη αναπηρία.

«Είναι προφανές ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Tύπου, την ώρα της δουλειάς τους, καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση.

»Μετά την οικονομική εξόντωση του κόσμου του Τύπου από τα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιχειρείται και η φυσική εξόντωση…  Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι θα πρωτοστατήσει, όπως πάντοτε στον αγώνα να διαφυλαχθεί η ελευθερία της Ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοινωση της ΠΟΕΣΥ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 77ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

»ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ», ΛΕΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ !

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα αλλά και διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα.
Πολίτες, εργαζόμενοι και σωματεία παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία, παρά τη βροχή, ενώ από το πρωί δεκάδες κόσμου συγκεντρώνονταν γύρω από το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος αφήνοντας λουλούδια, σημειώματα και ανάβοντας κεριά.

Στο Σύνταγμα κατέληξε και πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ- ΝΕΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρίσκονται μέλη των ΜΑΤ, τα οποία το απόγευμα προχώρησαν στο τμήμα της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, περιορίζοντας του συγκεντρωμένους στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Όπως και την Τετάρτη έτσι και την Πέμπτη τα ΜΑΤ σε μια προκλητική επίδειξη δύναμης επιτέθηκαν αναίτια σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας.

Από τις 17:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα ήταν κλειστός.

»ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ», ΛΕΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ !

«Συνειδητή πολιτική πράξη» χαρακτηρίζει σε επιστολή της, την αυτοκτονία του πατέρα της, η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού.

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» αναφέρει. «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε», συμπληρώνει και προσθέτει:
«Για κάποιους, για «τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας», σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σαν φυγή, αλλά σαν κραυγή αφύπνισης. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το ’75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες».

Μνημονεύει, τέλος, το σημείωμα ενός νέου, που αφέθηκε στο σημείο που «έφυγε» ο πατέρας της: «Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία.. μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:30 ΕΞΩ ΑΠO ΤΟ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή 6 Απριλίου, στις 12.30 οι έλληνες φωτορεπόρτερ σε συνεργασία με το διασωματειακό συμβούλιο των ενώσεων Τύπου. Οι φωτορεπόρτερ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενημέρωσης, διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κ. Μάριου Λώλου το βράδυ της 4ης Απριλίου από άντρες των ΜΑΤ. Ο κ. Λώλος τραυματίστηκε στα επεισόδια που ακολούθησαν τη συγκέντρωση των με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Παπαθανασίου είναι «μια αυθόρμητη κίνηση για να εκφράσουμε την οργή μας για το γεγονός ότι συνάδελφοι στοχοποιούνται και προπηλακίζονται από τα σώματα ασφαλείας σε μια απόπειρα να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης.

http://www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.