Άσχημη εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην ΣΤΛ: Αποσύρθηκε η τροπολογία με «άνωθεν»παρέμβαση – 22 απολύθηκαν

Άσχημη εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην ΣΤΛ αφού  η τροπολογία η οποία  υπερψηφίστηκε κατ’ αρχήν αποσύρθηκε τελικά με παρέμβαση της κ. Διαμαντοπούλου κατ΄εντολήν του  ίδιου του πρωθυπουργού !

Την ώρα μάλιστα, που συζητούνταν στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την απορρόφηση των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα, 22  εργαζόμενοι στην ΣΤΛ πήραν τις απολύσεις στα χέρια τους ανάμεσα τους και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΛ. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των 2 μεγάλων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί υπέρ της τροπολογίας  για άμεση πρόσληψη των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα, με παρέμβαση του πρωθυπουργού δεν πέρασε η τροπολογία ως μη σχετική με το πολυνομοσχέδιο. Έντονα αντέδρασε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Κ.Μπατζελή, που έκανε λόγο για πρόκληση και προσβολή του κοινοβουλίου και των βουλευτών από την παρέμβαση για την τροπολογία που αφορά στο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για κοροϊδία απέναντι στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε στην ομιλία του:

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι πως είναι δυνατόν να εισηγείται, να γίνεται η τροπολογία από την πλευρά του ΚΚΕ για τις συνεταιριστικές τράπεζες, να την αποδέχεται ο αρμόδιος υπουργός, να κάνει μάλιστα και διορθωτική παρέμβαση πάνω στην τροπολογία προκειμένου να είναι πιο ουσιαστική και να ερχόμαστε στο τέλος της συζήτησης αφού έχουν γίνει οι ονομαστικές ψηφοφορίες να απουσιάζει ο Υπουργός που την αποδέχτηκε και άλλη Υπουργός που δεν είναι αρμόδια να λέει ότι με εντολή του Πρωθυπουργού την παίρνουμε πίσω. Με συγχωρείτε ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Και τι ρόλο παίζει η βουλή; Να σας πω ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα. Οι τράπεζες. Διότι οι τράπεζες αντέδρασαν σ’ αυτή την τροπολογία. Χαμός έγινε με τις τράπεζες μόλις το άκουσαν. Διότι θέλουν μεν να πάρουν το υγειές χαρτοφυλάκιο των συνεταιριστικών η κάθε μια ως λεία, αλλά ούτε έναν εργαζόμενο να πάρουν αυτό που είναι κερδοφόρο και αποδοτικό για αυτές, αλλά οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Ούτε καν ένα ποσοστό δεν παίρνουν.  

«Η τροπολογία αποσύρθηκε γιατί δεν ήταν σχετική με το νομοσχέδιο και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός αυτές οι τροπολογίες δεν θα περνούν» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.  Η τροπολογία αρχικά είχε υιοθετηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και είχε την στήριξη των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι από την μάχη για την τροπολογία  έλλειπαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Φθιώτιδας, της Αχαίας και της Λέσβου όπου έκλεισαν οι συνεταιριστικές τράπεζες .

Συνάντηση είχε την Παρασκευή αντιπροσωπία της ΟΤΟΕ με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των συνεταιριστικών τραπεζών Λαμίας, Λέσβου και Αχαίας. Ο κ. Τσίπρας δεσμευτικέ ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν στο δρόμο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.