Τραγωδία- Συμμαθητής δολοφόνησε τον 14χρονο στην Θεσσαλονίκη…

Διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας παίρνει η εξιχνίαση της δολοφονίας του 14χρονου στη Γέφυρα Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη. Συνομήλικος συμμαθητής του, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ομολόγησε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δολοφόνησε τον έφηβο γιατί τον μείωνε συνεχώς.

Ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, οι πληροφορίες συντείνουν ότι υπάρχει ομολογία για το έγκλημα από τον συνομήλικο με τον οποίο είχαν βγει μαζί το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου.

Ο επίσης 14χρονος δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι σκότωσε το θύμα επειδή επί μακρόν τον μείωνε. Τραγική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι, καθώς ο δράστης φέρεται να παρίστανε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, ο πατέρας του συμμετείχε στις έρευνες και ήταν αυτός που βρήκε το νεκρό 14χρονο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ανήλικος δράστης παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

Στράφηκε γρήγορα στο φιλικό περιβάλλον ο κλοιός των ερευνών

Οι πληροφορίες ήθελαν από το απόγευμα τους αστυνομικούς να εστιάζουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, μεταξύ των ατόμων τα οποία έχουν προσαχθεί και εξετάζονται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διαδικτυακών ΜΜΕ, ο άτυχος 14χρονος είχε βγει μαζί με φίλο του το βράδυ του Σαββάτου για μία βόλτα σε αναψυκτήριο του χωριού, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, αλλά παρότι πήρε τον δρόμο της επιστροφής λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μόλις χώρισαν χάθηκαν τα ίχνη του.

 
Η οικογένειά του ειδοποίησε την αστυνομία και μετά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και τον αυχένα, σε ερημική τοποθεσία, σε χωράφι κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, που είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από την κατοικία του.
 
Κοντά στο θύμα βρέθηκε και το μαχαίρι που φαίνεται ότι είναι το όπλο του εγκλήματος.
 
Η ιατροδικαστής που έσπευσε επίσης στο σημείο στην πρώτη αυτοψία της φέρεται να διαπίστωσε δύο τουλάχιστον βαθιά τραύματα, ένα στην τραχηλική χώρα, με φορά από αριστερά προς δεξιά, και ένα ακόμη στην αριστερή αυχενική χώρα, κάτι που συνάδει με δεξιόχειρα επιτιθέμενο.
 
Η παρουσία αμυντικών τραυμάτων από μαχαίρι στα χέρια του θύματος, αλλά και ξένου γενετικού υλικού στα νύχια του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δείχνει ότι προηγήθηκε πάλη με τον δράστη ή τους δράστες.
 
Η απουσία ενδείξεων κακοποίησης και η ύπαρξη των προσωπικών του αντικειμένων, χρημάτων και κινητού επάνω του (το οποίο ωστόσο φέρεται να είχε απενεργοποιηθεί από νωρίς), είναι επίσης στοιχεία που συνεκτιμούν οι διωκτικές αρχές.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών από το μεσημέρι είχαν γίνει προσαγωγές των φίλων του θύματος και κυρίως όσων ήταν παρόντες μαζί του στο αναψυκτήριο του χωριού όπου βρέθηκε πριν το έγκλημα, ενώ έγιναν και κατ’ οίκον έρευνες.
 
Εξετάζεται επίσης το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος δύο επιχειρήσεων της περιοχής.
http://www.stokokkino.gr/
Διαβάστε ακόμη:

Θεσσαλονίκη: Στυγερή δολοφονία με θύμα 14χρονο – Τού έκοψαν την καρωτίδα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.