Τραγωδία στον ΄Εβρο: Δεκάδες απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς  όπου ανεξέλεγκτη μαίνεται η πύρινη λαίλαπα εδώ και τέσσερις μέρες.

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεκαοκτώ άνθρωποι βρέθηκαν στις 17:00 νεκροί, απανθρακωμένοι, κοντά στην περιοχή του Άβαντα.

Νέες πληροφορίες  ανέφεραν ότι εντοπίσθηκε και δεύτερη ομάδα θυμάτων, και συγκεκριμένα άλλα οκτώ απανθρακωμένα πτώματα, κοντά στην περιοχή της Λευκίμμης, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται επίσημα.

Λίγο μετά τις 16:00 ο αριθμός των απανθρακωμένων ανήλθε σε 26, χωρίς ωστόσο η Πυροσβεστική να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες. Χθες Δευτέρα (21/8) δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας βοσκός  στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας μετανάστης στη Λευκίμμη.

Οι νεκροί εκτιμάται ότι είναι μετανάστες καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε ο  εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δήλωση εξαφάνισης ατόμων από την περιοχή.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής,  «κοντά σε παράπηγμα και εντός δασικής περιοχής εντοπίστηκαν, σε δύο διαφορετικά σημεία, 18 σοροί ανθρώπων. Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστες». Ο ίδιος σημείωσε πως στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα 112. Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκαλεί η δήλωση του κ. Αρτοποιού ότι «διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας».

ΚΕΕΡΦΑ: Οι απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης όπως και οι πνιγμοί στη Πύλο

Σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Αυγούστου στο Σύνταγμα (7 μ.μ.) καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες στον Έβρο εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ :

«Η μακάβρια ανακάλυψη δεκάδων απανθρακωμένων σωρών μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ανάλογο με το πνιγμό των 600 προσφύγων στο φονικό ναυάγιο της Πύλου. Στέλνουμε τα συλληπυτήρια μας στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Μόλις χθες ο υπουργός Γ.Οικονόμου ανακοίνωνε αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα την ώρα που οι πυρκαγιές έκαιγαν σπίτια, χιλιάδες κάτοικοι εκκένωναν τις περιοχές και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έκλεινε.

Τις τελευταίες μέρες οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση.

Αυτές οι ρατσιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον Εβρο άφησαν την περιοχή με φράχτες, διωκτικούς μηχανισμούς και φασίστες σε δράση ενώ η δασοπροστασία κι η πυρόσβεη δεν έχουν προσωπικό και μέσα.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ. Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Εβρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφνικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.

Να διώξουμε τη κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο».

ΚΚΕ: Οι απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης όπως και οι πνιγμοί στη Πύλο

Σε ανακοίνωσή του για τον τραγικό θάνατο δεκάδων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.