Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρά δυο παιδιά από κατάρρευση τοίχου

Nεκρά είναι δύο μαθητές που  καταπλακώθηκαν από τοίχο στο Βαθύ της Σάμου λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, ο οποίος χτύπησε τον νησί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, τα οποία είχαν φύγει από το σχολείο τους μετά το σεισμό και περπατούσαν σε στενό δρόμο στο κέντρο του νησιού στο Βαθύ, όταν κατέρρευσε ο τοίχος και τα καταπλάκωσε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη τη διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν. Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποίησαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και μαζί με διασώστες  ανέσυραν τα δύο παιδιά από τα συντρίμμια.

Λίγο αργότερα, ο απεγκλωβισμός τους ολοκληρώθηκε, για να διαπιστωθεί ο θάνατος του ενός παιδιού, ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί δεν κατάφεραν δυστυχώς να το σώσουν.

Για τουλάχιστον 10 τραυματίες στη Σάμο εξαιτίας του σεισμού κάνουν λόγο όλες οι πληροφορίες. Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές σε  κτίρια, μεταξύ αυτών και στη Μητρόπολη του Καρλοβασίου. Ζημιές σημειώθηκαν τόσο από την ισχυρότατη δόνηση, όσο και από τα τέσσερα μικρά τσουνάμι που καταγράφηκαν.

Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες αρκετά ισχυρές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδοποίηση προς τους κατοίκους να μείνουν μακριά από ετοιμόρροπα κτίρια.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.