Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Σάμο, αισθητός σε όλη την Ελλάδα- Πληροφορίες για μεγάλες ζημιές & φόβος για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 της Παρασκευής, στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Σάμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα νησιά του Αιγαίου, την Αθήνα αλλά και την υπόλοιπη ενδοχώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν υλικές  ζημιές από τον σεισμό , έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων και η θάλασσα έχει βγει έξω στο λιμάνι. Στο  Καρλόβασι  έχει καταρρεύσει τμήμα του τρούλου της Μητρόπολης.

«Φόβος πως μπορεί να υπάρξει ένα μικρό τσουνάμι στην Σάμο» ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας πριν από λίγο ενώ στους κατοίκους στάλθηκε μήνυμα από το 112.

Καταρρεύσεις κτιρίων στην Τουρκία

Ο σεισμός ταρακούνησε και την Τουρκία με τα τουρκικά Μέσα να μεταδίδουν ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια στη Σμύρνη.Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα είναι συγκλονιστικές αφού έχουν πέσει κτίρια και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για άλλους ανθρώπους.

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μεταδοθεί στις 15:00. Αργότερα εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ώρα μετάδοσης του διαγγέλματος του πρωθυπουργού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.