ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία- Στις 15-16 η συνεδρίαση της Κ.Ε. και εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε απόντος του παραιτηθέντος Αλέξη Τσίπρα, με προσωπική του απόφαση.

Αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου, όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

Η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ θα είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.  Σε περίπτωση που υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι, η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη. Αντιθέτως, σε περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες από δυο υποψηφιότητες, τότε ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Στόχος του κόμματος είναι ο νέος ή η νέα επικεφαλής του κόμματος να κάνει την πρώτη επίσημη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση.

Να σημειωθεί πάντως ότι στελέχη από την «ομπρέλα» ζητούσαν να γίνει συνέδριο και εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο Ιούλιο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επικυρώσει την απόφαση της ΠΓ για ορισμό του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού επικεφαλής της ΚΟ. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Διονύση Καλαματιανό, για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη. Διευθυντής της ΚΟ θα οριστεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.