Συμπλοκές κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού- Δύο νεκροί και 21 τραυματίες

Συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκαν απόψε το βράδυ  λίγο μετά τις 8.00 στις φυλακές Κορυδαλλού, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν  21 οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι συμπλοκές άρχισαν στην Γ πτέρυγα, όταν ομάδα Αλβανών και Αράβων επιτέθηκε σε Πακιστανούς. Στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 500 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών.

Κατά τις συμπλοκές χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τραυματίστηκαν περισσότερα είκοσι άτομα, δύο από τα οποία, από το Πακιστάν, υπέκυψαν λίγο αργότερα στα τραύματά τους. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.

Οι δύο νεκροί έως τις 9.30 το βράδυ βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ από τους τραυματίες, οι 11 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος. Κινητοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ, το οποίο διακόμισε άλλους 10 τραυματίες τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία.

Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ η κατάσταση στη φυλακή τέθηκε υπό έλεγχο και μέσα στα κελιά άρχισαν να μπαίνουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ για έρευνα σε όλους τους κρατούμενους για αυτοσχέδια όπλα.

Παράλληλα θα  αρχίσουν οι έρευνες για το πως σημειώθηκε το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο δύο κρατουμένων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.