Στις 4 Ιανουαρίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Παράταση στην αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολικών ομάδων – Xωρίς  γραπτή εισήγηση  για το   πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή σύσκεψη  των Εμπειρογνωμόνων με την  υπουργό  Παιδείας Ν. Κεραμέως. Η σύσκεψη θα επαναληφθεί   τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos   θετικοί είναι  οι περισσότεροι Εμπειρογνώμονες  στο άνοιγμα των σχολείων στις  8 Ιανουαρίου .

Πάντως ή όποια απόφαση  από πλευρά, Κυβέρνησης, θα ληφθεί το αργότερο τη Δευτέρα το απόγευμα, για μια σειρά από αντικειμενικούς λόγους, όπως οι γονείς πρέπει να κάνουν τον προγραμματιστικό τους, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προγραμματίσουν την επιστροφή τους στους Νομούς που διδάσκουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους κλπ.

Στη  συνάντηση η υπουργός Παιδείας  επιδίωξε να υπάρξει    εισήγηση από την πλευρά των εμπειρογνωμόνων, κάτι που μάλλον δεν ήταν δυνατό .

Επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις, με τα ανάλογα μέτρα προστασίας, στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας χθες σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων , δήλωσε:

  •      Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία.
  •     Εάν θα ανοίξουν πρώτα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή όλα μαζί αυτό θα αποφασιστεί μέσα στην εβδομάδα.
  •     Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν  και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς.

Σε ερώτηση εάν τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν  δια ζώσης για τους φοιτητές ο Στ. Πέτσας απέφυγε να απαντήσει.

Δημοσιογράφος: Είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να λειτουργήσουν διά ζώσης ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης ή πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια γυμνάσια και λύκεια;

Στ. Πέτσας: Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα, αυτό θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις που θα υπάρχουν από την Υπουργό με τους ειδικούς. Αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας και μετά θα έχουμε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, στην επιτροπή διατυπώνονται σοβαρές διαφωνίες για το αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Συγκεκριμένα, σημαντικός αριθμός επιστημόνων εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να δοθεί «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Ειδικών έχει χωριστεί σε τρία «στρατόπεδα». 

1. Η πρώτη ομάδα υποστηρίζει ότι τα σχολεία δε θα πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά.

2. Η δεύτερη ομάδα εκτιμά πως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία μπορούν να ανοίξουν πρώτα και στη συνέχεια, μετά από 15 ημέρεςτα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

3. Η τρίτη ομάδα υποστηρίζει πως θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου ή στις 11 Ιανουαρίου συνολικά, χωρίς διαβαθμίσεις ανά βαθμίδα.

Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγες οι φωνές για επιστροφή στα θρανία μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.