Συμφωνία για τον συνδυασμό των εμβολίων «Sputnik-V» και «AstraZeneca»

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, υπέγραψαν σήμερα το Επιστημονικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέι, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία «R-Pharm» και η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca». 

Η συμφωνία αυτή που υποδηλώνει μια προσπάθεια μοιράσματος των αγορών, θα οδηγήσει στον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου «Sputnik-V» και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας «AstraZeneca», προκειμένου να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε πως ο συνδυασμός αυτός θα εγγυάται την προστασία από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός για δύο χρόνια. «Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο, προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια», ανέφερε ο Γκίντσμπουργκ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24». Σύμφωνα με τον Γκίντσμπουργκ, ο συνδυασμός των εμβολίων θα δώσει επίσης την δυνατότητα να ενισχυθεί το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με την χρήση του σκευάσματος.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, «TASS») – Από 902.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.