Στη δίνη του «Ιανού» η Κρήτη- Δύσκολη νύχτα για το νησί

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολόγων με την Κρήτη να βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στη δίνη του «Ιανού»  μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε στα νησιά του Ιονίου, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με το νησί να δοκιμάζεται από έντονες βροχοπτώσεις. Οι πρώτες αναφορές ήρθαν από το Ρέθυμνο και τα Χανιά ενώ ακολούθησε το Ηράκλειο όπου το πέρασμα του Μεσογειακού κυκλώνα μοιάζει ισχυρότερο. Μαρτυρίες στο cretapost.gr κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι αστραπές ενώ τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έκαναν την εμφάνισή τους. Αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Τροχαία είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια όπου απαιτηθεί. Προβλήματα αναφέρονται και στις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά στην περιοχή Χανίων που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Οι βροχές του ΙΑΝΟΥ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου σύμφωνα με το meteo.gr

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 19/09 και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09 αντίστοιχα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αιθηνών/meteo.gr.

Επισημαίνεται ότι λόγω διακοπών ρεύματος αρκετοί σταθμοί όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι εκτός σύνδεσης με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται να είναι μικρότερες των πραγματικών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.