Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα- Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί, έκλεισε η γέφυρα Ρίου- Αντίρριου

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας- Καίγονται σπίτια- εκκενώθηκαν οικισμοί- έκλεισε η γέφυρα Ρίου- Αντίρριου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό.

Η πυρκαγιά που εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο έχει θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική, ενώ έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης οικισμών. Πρόκειται για το Λαμπίρι, τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και την περασμένη Δευτέρα.

Σχετικό μήνυμα εστάλη από την Υπηρεσία του «112», καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές κατευθυνόμενοι προ το Αίγιο.

Στην περιοχή υπάρχουν και θέρετρα, όπου οι λουόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ,5 αεροσκάφη – μεταξύ αυτών και το Ρωσικό και 2 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι για τους λουόμενους που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια

Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου. Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου. Οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούνται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ιτέας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.