Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Ιακωβίδης ανακοίνωσε δακρυσμένος το «αντίο» από την Άρση Βαρών εξ αιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας

Ένα ακόμα σοβαρό δείγμα της αδιαφορίας της πολιτείας απέναντι σε πρωταθλητές που πασχίζουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε μεγάλες διοργανώσεις αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τις δηλώσεις του πρωταθλητή της Άρσης Βαρών, Θόδωρου Ιακωβίδη.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα της άρσης βαρών εξαιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας , μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ με λυγμούς ο πρωταθλητής, λέγοντας μεταξύ άλλων «θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω».

«Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου» πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα ο Ιακωβίδης είχε αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ της κατηγορίας των 96κ., όπου κατέλαβε την τρίτη θέση σηκώνοντας 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 στο σύνολο. Ο Έλληνας αθλητής θα μάθει την τελική κατάταξή του μετά την ολοκλήρωση του Α’ γκρουπ της κατηγορίας.

Τα όσα είπε ο Ιακωβίδης,  ο πρωταθλητής με τα άπειρα μετάλλια  που φώναξε σε αγώνα του » Λευτεριά στην Κύπρο» πριν αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια συγκλονίζουν.

«Αυτή τη στιγμή δεν κλαίω από στεναχώρια επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά, αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό»,  δήλωσε λυγίζοντας από τη συγκίνηση περιγράφοντας τα όσα βιώνει.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», συνέχισε.

«Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιακωβίδης.

«Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε συγκινημένος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.