Πόρισμα ιατροδικαστή: Δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου.

Με τη φράση «λάθη γίνονται, δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν» αποχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης από τη ΓΑΔΑ, ο πατέρας του άτυχου 11μηνου βρέφους που μεταφέρθηκε την Κυριακή νεκρό στο «Παίδων».
Πολλά όμως  ΜΜΕ βιάστηκαν να αναπαράγουν αβασάνιστα  και χωρίς στοιχεία την εκδοχή της κακοποίησης  από το «ξένο» «τέρας» που κακοποίησε σεξουαλικά το 11μηνών παιδί του. Και όχι μόνο γιατί η φρίκη πουλάει… Εκεί δίπλα στον κιτρινισμό  βρίσκουν πρόσφορο έδαφος  ο ρατσισμός και ο φασισμός. Το βρέφος από τη Συρία έχασε τη ζωή του και οι γονείς του μέσα στον πόνο τους βρέθηκαν «στο σκαμνί» της δημόσιας διαπόμπευσης, χωρίς να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα των σχετικών ερευνών.
Λίγο αργότερα στα χέρια των αστυνομικών είχε φτάσει, επιτέλους, το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών για το βρέφος από τη Συρία, που όμως, τελικά, όχι μόνο δεν ανέφερε τίποτα για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν ανέφερε καν τη λέξη κακοποίηση!
Αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «…μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις…». 
Αυτό είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με κλύσμα που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε και είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει και η μητέρα του βρέφους.
Νωρίτερα, κατάθεση στην Ασφάλεια είχε δώσει ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος ανέφερε ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή. Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.
Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι από την αρχή η προανάκριση έγινε με την εποπτεία του εισαγγελέα ανηλίκων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.