Παραιτήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης- Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης».

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αποκάλυπτε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές στην Πάτμο την ώρα που καιγόταν η χώρα. Πληροφορίες θέλουν να του ζητήθηκαν εξηγήσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο για την απουσία του. Σημειώνουν επίσης πως ο κ. Μηταράκης εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του –ήδη– πρώην υπουργού.

«Ούτε η «κήρυξη πολέμου» ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…», γράφει σε σχόλιο του ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στην Καθημερινή.

Επιπρόσθετα, η παραίτηση ανακοινώνεται μερικές ημέρες μετά το διπλό άδειασμα του Κυρ. Μητσοτάκη στον Ν. Μηταράκη για την  Πανεπιστημιακή αστυνομία και στη δήλωση του περί  δημιουργίας έφιππης αστυνομίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.