Πέτσας: “Κλείδωσε” το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Στις 7 Σεπτεμβρίου και με όλα τα μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πλέον αυτό που μένει είναι η ανακοίνωση των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

 O κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ εξήγησε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

“Έχει “κλειδώσει” το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου” είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και σημείωσε τα εξής:.

Α. Στις 7 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά  Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις:

  • να τηρούμε τα μέτρα ατομική υγιεινής  και προστασίας.
  • να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε  τις αποστάσεις όσο μπορούμε,
  • να πλένουμε τα χέρια μας και
  • εκεί που θα πρέπει   έξω από το σχολείο ή και μέσα σε αυτό,   εάν χρειαστεί να φοράμε τη μάσκα μας.

Β. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα μας προστατεύσουν από την διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Γ. Είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο  για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας εξ αποστάσεως και με ειδικές συνθήκες να λένε ότι ήταν τραγέλαφος;

Δ. Αυτούς τους τρεις μήνες ανταποκρίθηκε το σύστημα. Είναι κρίμα να έχουμε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να λένε αυτά τα πράγματα γι αυτούς που προσπάθησαν τόσο πολύ.

Ένα από τα βασικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που εξέταζε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ήταν η εκ περιτροπής διδασκαλία. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτό το σενάριο φαίνεται να έχει πλέον απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.