«Πέρασε» η φωτογραφική τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ, η κυβέρνηση κατάθεσε φωτογραφική  τροπολογία που επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας ο «εκλεκτός» του  πρωθυπουργού, Παναγιώτης Κοντολέων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  για τα διπλώματα οδήγησης και σύμφωνα με αυτή   δεν είναι απαραίτητη πλέον η κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου για το πρόσωπο που θα αναλάβει το συγκεκριμένη θέση .

Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη «ως προτεινόμενα προσόντα για το διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής ή της ημεδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε για τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αλλά και για ρυθμίσεις που αφορούν θέματα άλλων υπουργείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να κάνουν λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης.

Η επίμαχη τροπολογία έγινε τελικά  δεκτή στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ψήφους μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 220 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 150 βουλευτές, ενώ 70 βουλευτές την καταψήφισαν. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., ενώ την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα  και τον ελληνικό λαό πως «κανένα νόμο δεν πρόκειται να αλλάξουμε» αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΥΠ.

Ωστόσο, πριν κλείσει μήνας, ο πρωθυπουργός λησμόνησε την υπόσχεση που έδωσε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου για να  διορίσει τον εκλεκτό του στην ΕΥΠ.

ΣΥΡΙΖΑ: Σκανδαλώδης νομοθετική αλλαγή- Νομιμοποιείται  ο διορισμός Διοικητή χωρίς πτυχίο

Για «σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή» κάνει λόγο, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ΕΥΠ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος, αντί να αλλάξει τον παράνομο διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει – εκ των υστέρων -για χάρη του τον νόμο. Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός διοικητή χωρίς πτυχίο!».

Σημειώνει, επίσης, πως «οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη ανακοίνωσαν ότι έχει αφήσει απροστάτευτη την εθνική ασφάλεια της χώρας τόσο καιρό, για να καταργήσει το πτυχίο ως προσόν διορισμού κι έτσι να διορίσει υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ως διοικητή.

Επιτέλους ποιος «κρατάει» τον πρωθυπουργό και τον αναγκάζει να διαπράττει αυτή τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή;» διερωτάται ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.