Πέντε παιδάκια και δύο γυναίκες νεκροί στο νέο προσφυγικό ναυάγιο στο Αιγαίο

Πέντε παιδάκια, το ένα μάλιστα βρέφος και το άλλο περίπου 4 ετών, και δύο γυναίκες είναι τα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος που συνέβη το πρωί της Παρασκευής βόρεια των Οινουσσών.

Η νέα τραγωδία συνέβη τις πρωινές ώρες όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ανατράπηκε λέμβος στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών. Τους πρόσφυγες εντόπισε στη θάλασσα σκάφος της frontex που έκανε περιπολία. Διασώθηκαν 12 (5 άνδρες, 3 γυναίκες, 2 κορίτσια και 2 αγόρια). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βάρκα των 18 ανθρώπων, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια .

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζουν να πραγματοποιούν στην περιοχή σκάφη και αεροσκάφος της Frontex, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παραπλέοντα πλοία, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού. 

Την ίδια στιγμή, αυξημένες συνεχίζουν να είναι οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο.

Συνολικά 289 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα έως τις 11 σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Από αυτούς, 111 ήρθαν σε ακτές της Λέσβου, 33 στη Χίο και 145 στη Σάμο.

Χθες, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι ροές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, σε 24 ώρες πέρασαν 648 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 273 στη Λέσβο, 76 στη Χίο και 299 στη Σάμο.

Τέλος, «σοβαρή επιδείνωση των ήδη απαράδεκτων συνθηκών» που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στα νησιά του Αιγαίου διαπιστώνει σε ανακοίνωση η Διεθνής Αμνηστία. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.