Ο Νίκος Ρωμανός νίκησε! Σταματά την απεργία πείνας

Το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης για τη φοίτηση των κρατουμένων πρόσθεσε στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου δίνει το δικαίωμα σε όλους τους επιτυχόντες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές τους, με το λεγόμενο «βραχιολάκι», αφού συμπληρώσουν το πρώτο δίμηνο των μαθημάτων του εξ αποστάσεως, χωρίς την προϋπόθεση να έχει προηγουμένως αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. 

Η μόνη περίπτωση ανακοπής αυτής της δυνατότητας είναι μια αιτιολογημένη αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, η οποία θα εκδοθεί εκ των υστέρων. 

Το έγγραφο της τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου |tropologia-athanasiou

Διακομματική συμφωνία για το Νίκο Ρωμανό

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από έντονες διαβουλεύσεις και συζητήσεις και έχοντας συγκεράσει όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα της τροπολογίας μήνυμα ελπίδας.

«Αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Είναι μια τεράστια νίκη αυτή του Νίκου Ρωμανού και πάνω από όλα είναι της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για μια πολύ καθαρή τροπολογία που κάμπτει όλους τους περιορισμούς και καλύπτει και την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού καθώς και άλλων φοιτητών κρατουμένων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το κόμμα του, ώστε όπως είπε, να δοθεί άμεσο και απτό αποτέλεσμα και να σταλεί από όλους το μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε για ένα καλό τέλος, μετά από μια δύσκολη συζήτηση.

«Η Βουλή έδειξε θεσμική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία. Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει σύγκλιση και παρά τις διαφορές μας λύθηκε υπέρ της ζωής το θέμα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Για σοβαρή προσπάθεια που έγινε και είχε αποτέλεσμα, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από τους ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και η Ραχήλ Μακρή που μίλησε για λύση του προβλήματος προς τη θετική κατεύθυνση.

Ξεκινά η δύσκολη μάχη της αποκατάστασης 

Ο Νίκος Ρωμανός σταματά μετά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, σταμάτησε την απεργία πείνας.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με Νίκο Ρωμανό σταματάνε την απεργία πείνας και οι Μιχαηλίδης, Μπουρζούκος, Πολίτης.
Ο συνήγορος του 21χρονου, Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, δήλωσε: «Ευχαριστούμε σε όσους στάθηκαν δίπλα μας. Σιγά σιγά αρχίζει η δύσκολη μάχη της αποκατάστασης μετά την απεργία πείνας».

  http://www.efsyn.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.