ΟΕΝΓΕ: 29 και 30 Νοεμβρίου οι γιατροί του Δημοσίου συστήματος Υγείας απεργούμε. ΩΣ ΕΔΩ!

Τη διάλυση του ΕΣΥ καταγγέλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 29/11 48ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Ως εδώ! Εκατομμύρια ευρώ τσεπώνουν οι έμποροι της υγείας. Χάσμα ανάμεσα στην άθλια «κανονικότητα» του δημόσιου συστήματος υγείας και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο 21ο αιώνα για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης,της υποστελέχωσης και τη εμπορευματοποίησης της υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση της  ΟΕΝΓΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησαν μοτοπορεία διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από το Αττικό Νοσοκομείο και πέρασε από όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (30/11) γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ  στην 48ωρη απεργία  ΕΔΩ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.