Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας! Δυναμικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Με μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά  και  πολλές πόλεις απάντησε και σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, την αντίθεση στο οποίο έχουν εκφράσει ξεκάθαρα πρυτάνεις, κοσμήτορες, καθηγητές, φοιτητές, γονείς και μαθητικές πρωτοβουλίες.

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας», είναι το κεντρικό σύνθημα της μαζικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Ισχυρή  ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας με δυνάμεις των ΜΑΤ, της νέας ομάδας «ΟΔΟΣ» αλλά και Αύρες.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, καθώς λίγα άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της κι επιχείρησαν να προκαλέσουν μικροφθορές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους, που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι φοιτητές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να «δώσει τα 30 εκατομμύρια που προορίζει για πανεπιστημιακή αστυνομία, σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές». «Αν «νοιάζονται» για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών. Η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί τους φοιτητές ως εγκληματίες ή ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοϊού να υλοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας!»

Μαζική διαδήλωση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες νέοι και νέες έδωσαν το «παρών» και στην κινητοποίηση της συμπρωτεύουσας. Ένταση προκλήθηκε, όταν στο τέλος της διαδήλωσης ομάδα συγκεντρωμένων κινήθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της Ροτόντας την εμπόδισαν αποκλείοντας στενά για να μην να φτάσει στην πανεπιστημιούπολη.

Ορισμένα άτομα πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα η περιοχή του Συντριβανίου, και σε προσαγωγές.

Βρείτε σε ποιο μέρος της Ελλάδας ΔΕΝ διαδήλωσαν σήμερα νέοι και νέες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία!
Εμείς προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. Φωτογραφίες από πορείες και διαδηλώσεις μας ήρθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ναύπλιο ακόμα και από την Σύρο!
Μια ακόμη βροντερή απάντηση από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυο κόσμο!
Δημόσια και δωρεάν, ποιοτική παιδεία με ελεύθερη πρόσβαση για όλους!
Χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς!
Στραμμένη προς τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας!
Χωρίς αστυνομία στα πανεπιστήμια!
Χωρίς ιδιώτες και δίδακτρα!
Χωρίς διαγραφές και αυταρχισμό!
Ανοίξτε τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με όλα τα μέτρα προστασίας!
Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Αυτό φωνάζουν οι νέοι και οι νέες από την Ελλάδα ως την Τουρκία και όλο τον κόσμο!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.