Μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου με πορείες ενάντια στην κρατική καταστολή. Δεν ξεχνάμε!

Mε πορείες ενάντια στην κρατική καταστολή τιμούν σήμερα στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που πριν 13 χρόνια δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

΄΄΄Ένας 15χρονος μαθητής  έπεφτε αναίτια νεκρός  με μια σφαίρα στην καρδιά από το όπλο ενός οργάνου της τάξης. Η δολοφονία του πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.  Χιλιάδες νέοι βγήκαν αυθόρμητα στους δρόμους  γεμάτοι οργή θέτοντας ερωτήματα που  ακόμα ζητούν απαντήσεις. Σήμερα 13 χρόνια μετά, η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, μέσω της συνεχούς βίας και καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας, συνεχίζεται,  όσο κι αν  προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΄πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στο Ζακ Κωστόπουλο και  στον Νίκο Σαμπάνη, τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμα η αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει νέους ανθρώπους. Αυτό σημειώνουν οργανώσεις της  Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι, που καλούν σε συγκεντρώσεις μνήμης  τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Μαθητικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, ΕΛΜΕ  έχουν καλέσει για τις 12 το μεσημέρι σήμερα στα Προπύλαια, ενώ για τις 6 το απόγευμα είναι το κάλεσμα από τα κόμματα και τις συλλογικότητες.

Με εντολή  της αστυνομίας θα κλείσει από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ όπως κάθε χρόνο θα αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πέρυσι οι διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί με πρόσχημα τη δημόσια υγεία στην Αθήνα, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο αυταρχισμού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι index.jpg

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.