Με το μάθημα των Νεοελληνικών ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Απόσπασμα του Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικά με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία» ήταν το θέμα της περίληψης που κλήθηκαν να γράψουν οι μαθητές στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα. 

Εκτός από τις ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν «μια ομιλία 500-600 λέξεων με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή» στις οποίες θα έπρεπε να εκθέσουν:

α) τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε και
β) την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής
δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η εξεταστική διαδικασία ,φέτος, θα είναι «δυο ταχυτήτων», καθώς η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων θα εξεταστεί με το νέο εξεταστικό σύστημα των τεσσάρων  μαθημάτων, αλλά ένα 5% νέων θα εξεταστεί με το παλαιό σύστημα.

Σημειώνεται ότι οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, όσων επιτύχουν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν, μεν, σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.
Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και εφέτος 1.000 πανελλαδικά, με τα 850 εξ αυτών στα Γενικά Λύκεια και τα 150 στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα βαθμολογικά κέντρα θα είναι 40 πανελλαδικά.

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης ζήτησε να σταματήσουν τα «παιχνίδια με τις πανελλαδικές εξετάσεις», αναφερόμενος στις συζητήσεις περί κινητοποιήσεων που γίνονται αυτή την περίοδο από καθηγητές των δημοσίων σχολείων, οι οποίες όμως αποτελούν απλά προτάσεις που δεν θεωρείται πιθανόν να υιοθετηθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε σήμερα ότι το σύστημα του υπουργείου είναι έτοιμο και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του καλά προετοιμασμένοι, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους εξεταζόμενους.

Διαβάστε επίσης:  Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις – Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.