Μεγαλειώδης παναγροτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες

ΦΩΤΟ Μάριος Λώλος

Αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα και πολίτες έδωσαν βροντερό παρών στη µεγαλειώδη κινητοποίηση για το ασφαλιστικό και τα άλλα ανοιχτά ζητήματα στο Σύνταγμα. Νέο ραντεβού στις 11 το πρωί του ΣαββάτουΠρώτο θέμα στα ξένα μέσα η αγροτική απόβαση στην Αθήνα.
 Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες. 20 τρακτέρ της Νίκαιας με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα έφτασαν στο Σύνταγμα. Εκεί έφτασε και η πορεία των επιστημονικών φορέων, ενώ στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.
Στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά, ενώ  πραγματοποιήθηκε  συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Οι αγρότες έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία, όπου θα παραμείνουν το βράδυ.
Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Χαϊδάρι, όπου δεν επιτράπηκε στους αγρότες να μπουν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ – Εκτεταμένη χρήση χημικών και τέσσερις συλλήψεις έγιναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Οι συλληφθέντες αγρότες από την Κρήτη αφέθηκαν πριν λίγο ελεύθεροι και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες

Προοπτικές για παραμονή των εξεγερμένων αγροτών πέραν του διημέρου στην πλατεία Συντάγματος άνοιξε η μαζικότατη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

12742577_10204056443690342_825963994682024302_n

Διαβάστε ακόμη

Μετ΄εμποδίων η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα- Ένταση έξω απ’ το υπουργείο Γεωργίας όπου βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κρήτης

Η στιγμή που οι κρητικοί παίρνουν με τις κατσούνες στο κυνήγι τα ΜΑΤ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.